Marion: recipes and Stories From A Hungry Cook

เมอเรียน สาวลูกครึ่งไทย-ออสเตรเลีย เจ้าของหนังสือทำอาหารน่ารักๆเล่มนี้ที่ชื่อว่า Marion: recipes and Stories From A Hungry Cook … เธอก้าวขึ้นมาเป็นที่รู้จักจากการเข้าร่วมแข่งขันในรายการทำอาหารของออสเตรเลีย ‘MasterChef’ ถึงแม้จะเข้ารอบลึก แต่ม้าตายน้ำตื้นเอาตอนทำเสต๊ะ เพราะน้ำจิ้มที่เธอทำมันทำให้กรรมการส่ายหัว เธอมาบอกทีหลังว่าคุณแม่เธอ(ซึ่งเป็นChef) ฉุนเธอมากเพราะถ้าแพ้เพราะอาหารสัญชาติอื่นยังพอให้อภัยกันได้ แพ้เพราะน้ำจิ้มสเต๊ะนี่มันหยามกันชัดๆ ฮาฮา

จากการที่เมอเรียนตกรอบ มันกลายเป็น Talk of the Town เลยทีเดียว เพราะเธอเป็นผู้เข้าแข่งขันนิสัยน่ารัก ทำอาหารเก่ง เอาเป็นว่าชนะใจคนดูได้ถ้วยได้โล่ห์ก็แล้วกันงานนี้

เธอแทบจะพูดไทยไม่ได้เลย อ่านภาษาไทยก็ไม่ได้ แต่เธอรักการเดินทางและการทำกับข้าว เธอเดินทางติดตามคุณพ่อและคุณแม่ไปอยู่ตามประเทศต่างๆและหลายๆเมืองในออสเตรเลีย ทำให้เธอได้ลิ้มรสและฝึกฝนอาหารจากหลายพื้นถิ่น การลงมือทำหนังสืออาหารเล่มนี้ทำให้เธอได้เดินทางกลับไปบ้านเกิดเมืองนอนของแม่เพื่อเก็บภาพและเพื่อได้สัมผัสถึงรากเหง้าความเป็นไทยด้วย จึงมีภาพสวยๆมากมายในเล่ม

Marion: recipes and Stories From A Hungry Cook น่าซื้อมอบให้เป็นของขวัญค่ะ แต่ถ้าจะซื้อเก็บไว้เองยังไม่ค่อยแน่ใจเพราะเมนูยังพอจะหาทั่วไปได้ ยังไม่เร้าใจพอ

The following text is from a press release courtesy of Pan MacMillan:

If you ask Marion Grasby what her favourite food is, she’ll list at least 10 things. Marion loves food. And she loves talking about it.

During last year’s MasterChef series, Marion wowed Australia with her incredible cooking talent, her assured palate and her sunny personality and warmth.

Now in her first cookbook Marion shares more than 80 of her favourite recipes from throughout her life: the places she’s been, and the people she’s met and cooked with. Marion has lived in the Northern Territory, Papua New Guinea, Queensland and South Australia, and her food is an eclectic mix of Thai, Italian, French, Middle Eastern… and firmly Aussie.

These are recipes for the home cook, dishes to make every night of the week, for dinner parties and lazy afternoons. The recipes are peppered with entertaining stories and with incredible photography of the food and of Marion’s travels through Australia and Thailand.

ABOUT THE AUTHOR

During last year’s MasterChef series Marion endeared herself to the whole of Australia. The favourite to take out the second series, her surprise elimination before the finals week of the show made front page news across the country.

Despite her shock exit, Marion’s profile as one of Australia’s favourite foodies has gone from strength to strength: Marion has a monthly column in MasterChef Magazine, makes regular appearances on TV and has recently launched her own range of curry pastes, sauces and marinades called Marion’s Kitchen.To find out more about Marion’s cooking range, visit marionskitchen.com.au

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: